lørdag 16. november 2013

Arkitekten i møte med huskunden

En god og praktisk bolig (drømmeboligen) er resultatet av at husbyggers drømmer oppfylles i samsvar med tomtens utforming /beskaffenhet.

Å få et oppstartmøte med husbygger og en befaring på tomten er en riktig og ikke minst veldig inspirerende start på et oppdrag. Det å få møte og bli litt kjent med de personene som skal flytte inn i boligen er ofte like viktig som å se på tomten som boligen skal plasseres på.

Å få komme på befaring til Kragerø er alltid spennende, her er det det de mest utrolige utsikttomter oppe i lia eller ned i fjæresteinene ute på øyene. Ingun og Øyvind har en fantastisk tomt med flott utsikt over Kragerø og sjøen. 

Etter en rusletur på tomten og ivrig fotografering av tomt og omgivelser samlet vi oss rundt en koselig lunsj for å diskutere hvordan deres drømmebolig skulle være; praktiske løsninger, størrelse på bolig, hvordan garasje skulle spille på lag med bolig, husets uttrykk/stil osv. Litt hensyn til naboer må en også legge inn i planene, når en fyller ut et område som her har stått tomt lenge. I Ingun og Øyvind sitt tilfelle var jeg heldig. Ønskene de hadde om det å bo spilte på lag med tomtens utforming og vi kom rimelig fort fram til en bolig som var akkurat slik som de ønsket seg.

Det skal bli spennende å følge med fra starten nå og fram mot det ferdige bygget. Gleder  meg J!


Hilsen arkitekt Karin Remmen,
Nordbohus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar